Головна » 2017 » Листопад » 10 » День української писемності і мови
8:46 AM
День української писемності і мови

   Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…
  9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.
    9 листопада 2017 року вихованці гуртків «Основ інформатики та обчислювальної техніки» та «Основ інформаційних технологій» та їх керівник Поморянська Н. І. приєдналися до свята української писемності та мови. Було проведено виховний захід, мета якого формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширювати знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності; виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.
     До Дня української писемності та мови вихованці створили рисунки у графічному редакторі Paint та вітальні листівки.
   З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Категорія: Новини | Переглядів: 396 | Додав: cnttdum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar